MÁS RÁHANGOLÓDÁS

Gyakori Kérdések

 

Mi a célja a MÁS Ráhangolódás Ingyenes programnak?

A MÁS Ráhangolódás bevezetés a MÁSfajta jógázásba és segítség azoknak, akik otthon szeretnének megtanulni jógázni. Egy ízelítő, kóstoló. Egy jó kezdet, de csak ennyi. Alkalmat ad arra, hogy megérezd a hatását és eldönthesd vajon szeretnél e tovább tanulni.

Ha csinálod vagy csináltad a Ráhangolódást, akkor érezheted azt, amiről mások is beszámolnak a visszajelzéseikben, ajánlásukban. Ez a jóga valóban más, mert itt bentről mozdulunk kifelé, a légzés segítségével és egy olyan módszer szerint, ami nem arra tanít, hogy mit hova “kell” tenni és hány fokban, hanem arra ébreszt rá, hogy hogyan használhatod a testedet az egyéni sajátosságaid mentén a leghatékonyabban. Ez az Ayurvéda lényege.

Az igazi jóga az Ayurvéda szerint csakis egyénre szabottan működhet, ezért ez a videósorozat csak egy állomás lehet a tanulásodban.

Tanulni ezt a módszert a teljességében valójában csak élőben tudod és nem győzom hangsúlyozni, egyénre szabottan. Az online videók ehhez csak egy előkészületet jelentenek.

Az igazi jóga nem sport és nem gyógytorna, nem pózok és hajlékonyság kérdése és nem is csoportos foglalkozás. Önálló és egyénre szabott megoldásként tud valóban hatékonyan működni, ahol figyelembe vesszük a testalkatodat és a korodat.

 

Hol tartok órákat?

Az Agnisoma gyökeresen mást tanít és máshogy is működik mint a megszokott jógastúdiók. Itt nem a divatos nemzetközi jógatrendeket tanulhatod, hanem egy teljesen egyedülálló módszert a jóga és ayurvéda elvei szerint. Itt nem sémákat fogsz tanulni, hanem azt, hogy hogyan használhatod az izmokat, az ízületeket, a légzésedet és ezáltal hogyan teheted hatékonyabbá és tudatosabbá, egészségesebbé a mozgásodat a mindennapokban.

Erre tekintettel az Agnisomában nincsenek “beesős” órák, csak egyéni foglalkozások és intenzív műhely jellegű képzések. Egy csoportos órán nem tudok mindenkire odafigyelni és képtelenség annyi mindent elmagyarázni az egyéni adottságok szerint. Nincs idő 90 percben a dolgok érzékelésére, pláne, ha csak végig akarunk szaladni egy soron.

Az Agnisoma képzései intenzívek és kiscsoportosak (átlag 6- 8fő), hogy rövidebb idő alatt sokkal többet tudj tanulni, és megértéssel tudd otthon, önállóan is folytatni majd a gyakorlást.

 

Hogyan nézheted tovább a Ráhangolódást?

A Ráhangolódást 30 napig nézheted ingyenesen. Ez több mint 2 órányi jóga anyagot és 12 variációt ad a gyakorlásra. A 30 nap elég arra is, hogy többször ismételj. Ha ezt követően is szeretnél hozzáférni a videókhoz, akkor jó hír, hogy bármelyik online tanfolyamra történő előfizetés esetén továbbra is ajándékba adjuk a MÁS Ráhangolódást.

Bár kérlek tudatosítsd, hogy a MÁS Ráhangolódás nem arra lett kitalálva, hogy azt rendszeresen, sorozatként hosszú időn keresztül gyakorold. Ez csak a bevezetés, ennél még sokkal több vár rád.

 

Hogyan tudsz tovább tanulni ebben a rendszerben?

Online és élő képzéséken tudod folytatni a MÁS koncepció tanulmányozását.

Online tanfolyamok egyrészt azoknak készültek, akik nem tudnak személyesen eljönni, vagy szeretnének a személyes együtt tanulásra jobban a saját tempójukban felkészülni. Másrészt az online videók az élő képzések kiegészítői.

 

Hogyan érdemes gyakorolni a MÁS Ráhangolódás videókat?

30 napod van arra, hogy végigmenj a 12 gyakorlatsoron. Ha nehéznek tartod a sorozat dinamikáját, akkor az első hetet ismételd meg és aztán menj tovább.

Mindenképpen reggel végezd éhgyomorra a feladatokat. Este felpörgethet és álmatlanságot okozhat a gyakorlás. Ne igyál se előtte, se alatta. Utána lehet. A legfontosabb legyen, hogy összehangolódsz a lélegzeteddel és inkább lassabban csinálod. Ha kell állítsd meg a videót bátran, nézd meg, értsd meg mit csinálok, aztán ismételd meg figyelemmel. Ne engem akarj utánozni, teljesen mások az adottságaink és nem is cél, hogy olyan legyél mint én. Te úgy vagy jó, ahogy vagy, csak finomodj a belső testérzetekre. A jóga belül történik.

Bátran kommentelj, kérdezz a videók alatt a hozzászólásokban. Legyen párbeszéd:)

Letölteni nem lehet az anyagokat, csak online nézni, pont ezzel szeretnélek ösztökélni arra, hogy ne ragadj bele ebbe a gyakorlásba sem, hanem tudj fejlődni. Az időkeret is az ösztönzést szolgálja. Mert hát ismerős nem? Ha nincs határidő, akkor sosem készülünk el dolgokkal:) Már csak ilyen az ember.

Mitől ayurvédikus ez a jóga?

Az Ayurvéda lényege, hogy a belső természetünk kövesse a külső természet folyamatos változásait. Erre tekintettel a jógagyakorlást sem lehet egy-egy sor szerint végezni, mindennap ugyanúgy, mert az nincs összhangban azzal a folyamatos változással, amivel a környezet körbevesz. Nincs olyan, ami mindenkinek ugyanúgy hasznos lenne. A jógát is igazán csak az egyéni sajátosságok figyelembe vétele mellett érdemes gyakorolni, ami idővel természetesen az önálló gyakorláshoz vezet. Az Agnisoma képzésein fokozatosan építkezve, idővel ezt a fajta “természetes” és dinamikus gyakorlást sajátíthatod el.

Fontos leszögezni, hogy az Agnisoma szemlélete szerint talán most már érthető, hogy nem javaslt a Ráhangolódás videókat “sorozatként” hosszabb időn keresztül használni, ahogy nem jó mindennap ugyanazt enni sem. Ez függést okozna és nem visz előre. A videók arra valók, hogy fokozd a testtudatodat és tágítsd a szemléletedet. Ha szeretnél az egyéni jógázásról többet tanulni, akkor a további videó tanfolyamok és az élő képzések segítenek erre fokozatosan és hatékonyan előkészülni.

Online tanfolyamok

Az aktuálisan elérhető online tanfolyamokat itt találod.

 

 

Aktuális élő képzések:

2018. február 24-25 MÁS Ráhangolódás Workshop

2018 március – április MÁS Alapképzés (hétközben vagy hétvégén)