MÁS Ráhangolódás Workshop (2 napos)   2018. május 26-27.

Bevezetés a MÁS jóga világába

 

A MÁS jóga lényege, hogy belül érezd a jógát. Ne a külső formákra fókuszálj, hanem befele figyelj. Ne többet, bonyolultabbat, kitekertebbet akarj, hanem mélyülj el a finom részletekben. A tapasztalat azt mutatja, hogy maguk a jelenleg jóga ászanának tartott pózok is olyan sok apró kis elemből, mozgásból, rávezető mozdulatból állnak, amelyek alkalmazása nélkül egy-egy ászana csak erőlködés lesz és nem feltétlenül hasznos a test számára.

Rengeteg a jógások között a sérülés pontosan azért, mert sosem ennyire az alapoktól indultak (ezt rendszerint nem tanítják a hagyományos jóga tanfolyamokon), hanem egyből beleugrottak az ászanázásba és így a másoláson alapuló formakényszer áldozatai lettek.

A MÁS Ráhangolódás lényege megéreztetni veled, milyen az, amikor a tested különböző részeit a teljes mozgásterükben átmozgatod és mindezt a lélegzettel összehangoltan végzed. Ezen a workshopon éppen ezért az ászanákat megelőző, az ászanák építőköveit adó apró mozdulatokat fogjuk felfedezni, megfigyelni és tudatosítani. Az alapászanákat az erre a képzésre épülő MÁS Alapképzésen tudod tovább tanulni a MÁS rendszerében.

Hogy miért is van szükség a Ráhangolódásra a jógában? Ebből a cikkből  kiderül. 

Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a MÁS Alapképzés olyan intenzitású, amit felkészületlenül még tapasztaltabb jógások sem tudnak mindig megemészteni egyszerre. Annyira másként gondolkodunk itt, mint ami megszokott a többi jóga irányzatban, hogy ehhez kell egy kis akklimatizáció. Teljesen új szempontokat mutat ez a képzés, elgondolkodtat és új alapokra helyezi a jóga gyakorlását. Segít ráérezni arra, hogy a jóga pózok, ha használjuk a kivitelezéshez az Ayurvéda elveit és az anatómia törvényszerűségeit, mennyire erőteljesek és mégis biztonságosak lesznek.

A MÁS jóga gyakorlatai egyszerűek, de nem könnyűek. Lehet, hogy egy kezdőnek tartott póz, mint a trikonasana is olyan új érzés lesz, amire nem számítottál. Lehet még arra is rájössz, nem attól leszel jól átmozgatva, nem attól lesz jó az erőnléted és nem attól leszel rugalmas, ha rendszeresen hullára fárasztod magad százféle nyakatekert és egymás után rutinszerűen “ledarált” fizikai póz segítségével. A fókuszált, koncentrált és megfontolt mozgás sokkal hatékonyabb. A jóga pedig alapvetően nem is mozgás.

Mert a jóga elvégre nem a testről szól, viszont a mai embernek pont ez a leghasznosabb benne.

Ez a workshop az első lépcső lehet ahhoz, hogy rátalálj a személyes, egyénre szabott, és a neked természetes gyakorlásra.

 

MÁS jóga – Energikus, hatékony és egyéni

 

Koncepció: Ha még soha nem hallottál a MÁS jógáról, akkor itt többet megtudhatsz róla.

Az AgniSoma szellemiségéről sokat elárulnak többek között a következő blogbejegyzések is:

Hogyan ászanázzunk? Lélegzet és merevség

Nyújtás és ízületek – jóga tévhitek

Egyvonalúság” vagy sokszínűség? Hogyan is érdemes gyakorolni a jógát?

Testérzet: Ki is próbálhatod a MÁS jógát videók segítségével a MÁS Ráhangolódás ingyenes otthoni program keretében.

 

Miért van a MÁS Ráhangolódás Workshop?

 

Úgy gondoltam, hogy azoknak, akik fontolgatják, hogy szeretnének tőlem tanulni és idővel részt venni a MÁS Alapképzésen, megkönnyítem a döntést. Ezen a bevezető workshopon lehetőség lesz betekintést kapni a MÁS jóga módszerébe és egyértelmű lesz, hogy valóban érdemes e vállalnod a nagyobb energia-, idő- és anyagi befektetést igénylő MÁS Alapképzést, ami az AgniSoma képzési rendszerében a következő állomás.

A MÁS Alapképzés jövőbeni résztvevőinek pedig még nagyobb felkészültséget és hatékonyságot fog adni ez az alapozás.

 

Miről szól ez a két napos tanfolyam?

Megismerkedünk egymással és elkezdjük tapasztalni a MÁS jóga legalapvetőbb technikáit és a gyakorlás mögötti logikát:

  • Ujjayi légzés és annak használata a különböző gyakorlatoknál
  • lélegzetből történő mozdulat, „pránikus” mozgás
  • ízületek és izmok tudatosítása és hatékony használata egyszerű gyakorlatokon keresztül, amely jó alapot ad a bonyolultabb ászanák kivitelezéséhez (kifejezetten ászanákat a MÁS Alapképzésen tanulunk)
  • a mozdulatok ízlelése és a saját tested megfigyelése “felfedező mozgások” segítségével
  • a MÁS koncepcióban érvényesülő ayurvédikus és jóga anatómiai szempontok alapszintű ismertetése
  • a Napüdvözlés megtanulása (a résztvevők fizikai terhelhetősége és befogadóképessége függvényében!)
  • rövid, otthon is végezhető alap gyakorlatok, a MÁS Ráhangolódás gyakorlatsor (átmozgatások) elsajátítása
  • a modern poszturális jóga eredetének és lehetőségeinek elméleti megértése
  • önálló gyakorlás megtapasztalása, személyes igazítások, visszajelzés

A képzés két napos és közepesen intenzív fizikai igénybevételt jelent. Teljesen kezdők számára is tökéletes, ha megvan az elhatározás. Aki lelkes és befogadó, annak kifejezetten üdítő lesz a részvétel.

 

MÁS jóga Tanítási protokoll

Ezen a workshopon és az összes MÁS jóga képzésen a hangsúly a minőségen van és azon, hogy amit megtanulunk, azt jól tanuljuk meg. Nem az a lényeg, hogy hány ászanát tudsz, hanem hogy megtanuld érzékelni a tested logikáját és megismerd, miről is szól az igazi jóga. Itt nem egy anyagot fogok “leadni” neked, hanem a csoport igényeit figyelve dinamikusan alakul az előre megtervezett tematika. Így lesz a képzés személyes, testre-csoportra szabott és teljesen organikus, életszerű.

Ha szükséges kevesebbet tanulunk, de részletesebben. Pontosan kezdünk, de ha szükséges, ha a kérdések indokolltá teszik a végén tovább maradunk. Kérlek, ezzel a nyitottsággal érkezz és légy kész arra, hogy a program dinamikusan változik a Ti kérdéseitek és igényeitek mentén, illetve a csoport adottságai és lehetőségei szerint, aminek a megállapítására egyedül a tanár képes és jogosult. Kérlek, ezzel a tisztelettel fordulj a tanulás felé és csak akkor jelentkezz, ha ezt hajlandó vagy elfogadni.

 

Szinte teljesen kezdőként, nagyon kevés tapasztalattal csöppentem F. Tóth Gabriella ’Ráhangolódás’ jóga workshopjára.  Ez a két napos műhelymunka rengeteget adott nekem!

Gabi szakmai tudása maximális felkészültséggel párosul!  Nála nyoma sincs a mai világban oly sok helyen uralkodó személytelenségnek vagy futószalag képzésnek.  Nagyon aprólékosan mutatta meg és magyarázta el kis csoportunknak az egyes ászánák helyes kivitelezését.  Emellett pedig megismertetett minket a jóga fontosabb alapelveivel, módszereivel és mindezt az ajurvédával fűszerezte meg. Olyan alapokat adott nekem, amikre bátran építhetek!  Boldogan viszem tovább útravalóként a Tőle kapott ’hamuba sült pogácsákat’!

 

Bíró Ildikó

Marketing Coordinator / Kristály energiagyógyász

 

Vagyok olyan szerencsés, hogy részt vehettem Gabi workshopján.

A MÁS jóga valóban más, mert figyelembe veszi az egyéni életutakat. Könnyen tudtam azonosulni a felfogásával, hiszen nyitott ès nem kész válaszokat ad, hanem módszereket, amikkel felfedezhetjük a testünkön keresztül önmagunkat. Ez számomra azért fontos, mert bár hitem szerint egyek vagyunk, mégis más utakat járunk be ennek az egységnek a megtapasztalásához.

Gabi türelemmel, szakértelemmel, tapasztalattal és nagy szeretettel vezeti a keresőt az úton.

 

Gulyás Ágnes 

 

“Azoknak ajánlanám, akik nem félnek szembesülni attól, hogy a közhiedelemmel ellentétben bizonyos dolgok MÁSként működnek és MÁSként vannak.” – Gillich Tímea

Praktikus információk:

 

Időpont: 2018. május 26-27. naponta 9.00-13.30 között

helyszín: AgniSoma Budapesti gyakorló terme (1085 Budapest, Rigó u. 6.)

részvétel: 35.000,- /fő

Jelentkezési és befizetési határidő: 2018. május 18. (max. 12 fő), azt követően max. a fennmaradó helyek függvényében

jelentkezés e-mailben az agnisomainfo@gmail.com címen

A jelentkezésben kérlek add meg a következő adatokat:

Teljes név, számlázási név (ha eltér) és számlázási cím, korábbi jógatapasztalat, motiváció

 

FONTOS! A részvétel a befizetéssel válik teljessé. A befizetéssel egyidejűleg tudomásul veszed, hogy a befizetést követően visszafizetésre nincs mód.