MÁS Ráhangolódás Workshop (2 napos)   2018. március 17-18.

Bevezetés a MÁS jóga világába

 

A MÁS jóga lényege, hogy belül érezd a jógát. Ne a külső formákra fókuszálj, hanem befele figyelj. Ne többet, bonyolultabbat, kitekertebbet akarj, hanem mélyülj el a finom részletekben. A tapasztalat azt mutatja, hogy maguk a jelenleg jóga ászanának tartott pózok is olyan sok apró kis elemből, mozgásból, rávezető mozdulatból állnak, amelyek alkalmazása nélkül egy-egy ászana csak erőlködés lesz és nem feltétlenül hasznos a test számára. A MÁS Ráhangolódás lényege megéreztetni veled, milyen az, amikor a tested különböző részeit a teljes mozgásterükben átmozgatod és mindezt a lélegzettel összehangoltan végzed.

Hogy miért is van szükség a Ráhangolódásra a jógában? Ebből a cikkből  kiderül. 

Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a MÁS Alapképzés olyan intenzitású, amit felkészületlenül még tapasztaltabb jógások sem tudnak mindig megemészteni egyszerre. Annyira másként gondolkodunk itt, mint ami megszokott a többi jóga irányzatban, hogy ehhez kell egy kis akklimatizáció. Teljesen új szempontokat mutat ez a képzés, elgondolkodtat és új alapokra helyezi a jóga gyakorlását. A MÁS jóga gyakorlatai egyszerűek, de nem könnyűek. Lehet, hogy egy kezdőnek tartott póz, mint a trikonasana is olyan új érzés lesz, amire nem számítottál.

Ez a látásmód és szempontrendszer segít ráérezni arra, hogy a jóga pózok, ha használjuk a kivitelezéshez az Ayurvéda elveit és az anatómia törvényszerűségeit, mennyire erőteljesek és mégis biztonságosak lesznek. Aki már próbálta a MÁS technikát, az tudja, hogy 5 légzés bőven elég lesz egy-egy ászanából ezzel a kivitelezési móddal. Ellenben így nem is kell magunkat majd órákon át sanyargatni ahhoz, hogy elérjük a jóga pózok kínálta pozitív élettani hatásokat.

Mert a jóga elvégre nem a testről szól, viszont a mai embernek pont ez a leghasznosabb benne.

Ez a workshop az első lépcső lehet ahhoz, hogy rátalálj a személyes, egyénre szabott, és a neked természetes gyakorlásra.

 

MÁS jóga – Energikus, hatékony és egyéni

 

Koncepció: Ha még soha nem hallottál a MÁS jógáról, akkor itt többet megtudhatsz róla.

Az AgniSoma szellemiségéről sokat elárulnak többek között a következő blogbejegyzések is:

Hogyan ászanázzunk? Lélegzet és merevség

Nyújtás és ízületek – jóga tévhitek

Egyvonalúság” vagy sokszínűség? Hogyan is érdemes gyakorolni a jógát?

Testérzet: Ki is próbálhatod a MÁS jógát videók segítségével a MÁS Ráhangolódás ingyenes otthoni program keretében.

 

Miért van a MÁS Ráhangolódás Workshop?

 

Úgy gondoltam, hogy azoknak, akik fontolgatják, hogy szeretnének tőlem tanulni és idővel részt venni a MÁS Alapképzésen, megkönnyítem a döntést. Ezen a bevezető workshopon lehetőség lesz betekintést kapni a MÁS jóga módszerébe és egyértelmű lesz, hogy valóban érdemes e vállalnod a nagyobb energia-, idő- és anyagi befektetést igénylő MÁS Alapképzést, ami az AgniSoma képzési rendszerében a következő állomás.

A MÁS Alapképzés jövőbeni résztvevőinek pedig még nagyobb felkészültséget és hatékonyságot fog adni ez az alapozás.

 

Miről szól ez a két napos tanfolyam?

Megismerkedünk egymással és elkezdjük tapasztalni a MÁS jóga legalapvetőbb technikáit és a gyakorlás mögötti logikát:

  • Ujjayi légzés és annak különféle használata a különböző gyakorlatoknál
  • lélegzetből történő mozdulat, „pránikus” mozgás
  • ízületek és izmok tudatosítása és hatékony használata egyszerű pózokon keresztül, amely jó alapot ad a bonyolultabb ászanák kivitelezéséhez
  • a MÁS koncepcióban érvényesülő ayurvédikus és jóga anatómiai szempontok alapszintű ismertetése
  • ízületi átmozgató gyakorlatok megtanulása
  • a Napüdvözlés megtanulása
  • rövid, otthon is végezhető alap gyakorlatok elsajátítása
  • a modern poszturális jóga eredetének és lehetőségeinek elméleti megértése
  • önálló gyakorlás megtapasztalása, személyes igazítások, visszajelzés

A képzés két napos és közepesen intenzív fizikai igénybevételt jelent. Teljesen kezdők számára is tökéletes, ha megvan az elhatározás. Aki lelkes és befogadó, annak kifejezetten üdítő lesz a részvétel.

 

 

Szinte teljesen kezdőként, nagyon kevés tapasztalattal csöppentem F. Tóth Gabriella ’Ráhangolódás’ jóga workshopjára.  Ez a két napos műhelymunka rengeteget adott nekem!

Gabi szakmai tudása maximális felkészültséggel párosul!  Nála nyoma sincs a mai világban oly sok helyen uralkodó személytelenségnek vagy futószalag képzésnek.  Nagyon aprólékosan mutatta meg és magyarázta el kis csoportunknak az egyes ászánák helyes kivitelezését.  Emellett pedig megismertetett minket a jóga fontosabb alapelveivel, módszereivel és mindezt az ajurvédával fűszerezte meg. Olyan alapokat adott nekem, amikre bátran építhetek!  Boldogan viszem tovább útravalóként a Tőle kapott ’hamuba sült pogácsákat’!

 

Bíró Ildikó

Marketing Coordinator / Kristály energiagyógyász

 

Vagyok olyan szerencsés, hogy részt vehettem Gabi workshopján.

A MÁS jóga valóban más, mert figyelembe veszi az egyéni életutakat. Könnyen tudtam azonosulni a felfogásával, hiszen nyitott ès nem kész válaszokat ad, hanem módszereket, amikkel felfedezhetjük a testünkön keresztül önmagunkat. Ez számomra azért fontos, mert bár hitem szerint egyek vagyunk, mégis más utakat járunk be ennek az egységnek a megtapasztalásához.

Gabi türelemmel, szakértelemmel, tapasztalattal és nagy szeretettel vezeti a keresőt az úton.

 

Gulyás Ágnes 

 

Praktikus információk:

 

Időpont: 2018. március 17-18, naponta 9.00-13.30 között

helyszín: AgniSoma Budapesti gyakorló terme (1085 Budapest, Rigó u. 6.)

részvétel: 35.000,- /fő

Jelentkezési és befizetési határidő: 2018. március. 9. (max. 12 fő), azt követően max. a fennmaradó helyek függvényében

jelentkezés e-mailben az agnisomainfo@gmail.com címen

A jelentkezésben kérlek add meg a következő adatokat:

Teljes név, számlázási név (ha eltér) és számlázási cím, korábbi jógatapasztalat, motiváció

 

FONTOS! A részvétel a befizetéssel válik teljessé. A befizetéssel egyidejűleg tudomásul veszed, hogy a befizetést követően visszafizetésre nincs mód.