MÁS jóga Alapképzés

Fokozd a testtudatodat!

MÁS jóga Alapképzés – Precizitás, Tudatosság, Önállóság

 

A MÁS jóga módszer lényege, hogy kifejezetten nagy hangsúlyt fordítunk a helyes légzésre, és a légzéssel történő együttmozgásra, valamint a bandhák használatára.

 

Pillants bele a MÁS riportfilmbe, amelyen a korábbi képzés résztvevői beszélnek tapasztalataikról:

 

Hiszek benne, hogy rendszeres és önálló gyakorlás mellett hatalmasat lehet fejlődni. Ez általában nem látványos, nem tapsol neked senki, de ez a maradandó. Ez lesz a Tiéd. Ezért érdemes megtanulnod önállóan jógázni, hogy ne függj senkitől. Mert a jóga lényege, hogy szabad légy.

Ezen a jóga tanfolyamon ezt a szemléletet szeretném átadni és a gyakorlatban megmutatni neked. A kis csoportos intenzív foglalkozáson van esélyünk arra, hogy belemélyedjünk a pózokba és megérezzük miről is szólnak, hogyan érdemes használni azokat. Arra is van időnk, hogy egy kicsit egyénileg megnézzünk. Így személyre szabottan sokkal hatékonyabban tanulsz.

Nekem személyesen ez a jóga: folyamatos belső fejlődés, amiben a saját lelked vezet. Nem külső forma, hanem belső érzet. Egy módszer, amely a tested használatára építve tágítja a tudatodat, hogy képes légy az élet teljesebb befogadására és megélésére.

A MÁS jóga alapvetően a testre és a légzésre fókuszál, de amellett megnyitja neked a távlatokat a teljes körű változáshoz. Szeretném, ha megértenéd, hogy a jóga erről szól, az átalakulásról és a kiteljesedésről. Ez a képzés remek lendületet adhat neked ehhez a folyamathoz.

A MÁS jóga Alapképzés célja, hogy intenzíven felkészítsen az önálló jógázásra.
Az ÖNÁLLÓSÁG azt jelenti, hogy
 • egyrészt olyan testi tudatossággal rendelkezel amellyel bátran és sérülésmentesen gyakorolhatsz,
 • másrészt tisztában vagy az alapvető anatómiai/ testi adottságaiddal, vagyis hogy mik a nehézségeid és az erősségeid, hol kell jobban nyújtanod vagy erősítened,
 • harmadrészt megfelelő önismereted van, amelynek birtokában el tudod dönteni, hogy a Te egyéni Természetednek milyen gyakorlásra van szüksége (Ayurvéda).

Amikor jógázol ez lesz a legfontosabb, ÉREZZ és TAPASZTALJ, ne kifele figyelj, hanem befele. Ne magadat sanyargasd bele egy gyakorlásba, hanem tedd olyanná a gyakorlást, amely hozzád illeszkedik. Egy olyan látásmódot kínálok neked, ami belső tükröt tart eléd és a segítségével otthon is tudni fogod, mire figyelj majd. A jóga tanfolyam a testérzetek tudatosításán keresztül segít ráérezni arra, hogy hogyan tudod használni az intuíciódat. A választás mindig a tiéd.

Ezen a jóga képzésen ezért nincsenek dogmák. Lehetőségek vannak. Mindenkinek megvan a sajátos útja. A MÁS jóga is egy állandóan organikusan alakuló rendszer.

Kinek ajánljuk a MÁS Alapképzést?

 • Kezdőknek, mert a tanfolyam hatékonyan segít fokozni a testtudatot. Ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy igazán megérthesd, mikor mi dolgozik a testedben és hogy hosszú távon sérülésmentesen tudj majd jógázni, akár önállóan, akár csoportban.
 • Haladóknak is nagyon érdekes lehet a tanfolyam, hiszen megtanít teljesen új szemmel figyelni az ászanákat. Ha nyitott és befogadó vagy és kész arra, hogy egy más szemlélettel újraépítkezz az alapoktól, akkor a jóga teljesen új távlatokat nyerhet számodra, függetlenül attól, hogy eddig milyen rendszerben gyakoroltál.
 • Agnisoma Oktatóképzésre jelentkezőknek, hiszen számukra a MÁS Alapképzés elvégzése felvételi követelmény.

Milyen módszerrel dolgozunk?

A MÁS jóga módszere az Ayurvéda bölcsességein alapszik. Figyelembe vesszük az Ayurvéda szerinti testi-lelki alkatodat (Prakriti), a fizikai lehetőségeidet (jóga anatómia), és a jógában leírt energetikai folyamatokat (jóga-tantra).

A MÁS jóga, mint Hatha jóga a tantrikus energetikai alapokra épít, amelynél a végső cél a testünk tökéletes uralása és a testi folyamataink megfelelő működtetése. Ebben van segítségünkre az Ayurvéda, amely kifejezetten a test rendbetételével és az egészség megőrzésével foglalkozik elsődlegesen.

A MÁS jóga, mint ayurvédikus jóga így elsősorban azoknak szól, akiknek az alapvető céljuk az egészségmegőrzés, viszont azoknak is remek alapot ad, akik a testen keresztül szeretnének továbblépni a belső jógák és a magasabb tudatállapotok felé, akár a hatha jógán, akár a tantrán keresztül.

Mit és hogyan tanulunk?

A jóga tanfolyam során végigvezetünk a MÁS jóga sorozatán és bevezetünk a pranayama alapjaiba.

Ha még nem tudod, mi az a MÁS jóga, akkor olvass róla többet a linkre kattintva.

Több mint 30 alapvető jógapózt fogsz megtanulni és megérezni. Figyelemmel leszünk az egyéni adottságaidra is, és felhívjuk a figyelmedet arra, hogy hogyan tudod áthidalni a nehézségeidet.

Fontos, hogy tudd, itt nagyon intenzíven tanulunk, ha teljesen kezdő vagy is csatlakozhatsz, de mindenképpen fokozott figyelemre és a képzésen kívül is, szinttől függetlenül, folyamatos önálló gyakorlásra lesz szükséged. Úgy érdemes alakítanod az életedet, hogy a kurzus ideje alatt ne legyél túlterhelve és tudj otthon is foglalkozni a tanultakkal. Így lesz a leghatékonyabb a tanulásod.

Jóga beszélgetések:

A jóga egy nagyon hatékony eszköz lehet a VÁLTOZÁSHOZ az ászanákon és a pranayámán túl is.  Mindenki szenved, viszont a jóga számos olyan évezredes bölcsességet tanít, amely segítségével sokkal könnyebben megélheted a mindennapjaidat. Ezeket a praktikus filozófiákat szeretnénk bemutatni Neked a tanfolyamon.

Családias beszélgetések keretében keressük a Te személyes válaszaidat többek között az alábbi kérdésekre.

 • Hogyan tudom magam kifejezni a jógával? Miért jógázok és mi Nekem a jóga?
 • Hogyan fejlődik a személyiségem a jóga által? Hogyan mérhetem a fejlődésemet?
 • Hogyan fér öszze a jóga a hivatással, jóléttel, szexualitással? Hogyan tudok egyszerre fejlődni ezeken a területeken és a jógában is? Hol van a helyem a világban?
 • Hogyan tudok változni? Hogyan tudom fenntartani a változásokat? – Döntések és következmények
 • Otthoni gyakorlás – elvek, jótanácsok
 • Életmód – pratikus Ayurvédikus életvezetési tanácsok Hogyan kerülhetek egységbe a természetemmel? Mi az, ami nekem természetes?

Praktikus információ és jelentkezés

 

Legközelebbi MÁS Alapképzés 2017. szeptemberben indul.

Az őszi képzés hétvégi napokon zajlik, szuperintenzív formában. Kérlek csak akkor jelentkezz, ha ezt az intenzitást most be tudod építeni az életedbe és a képzés minden napján hiánytalanul részt tudsz venni.

Legközelebb kurzus megint 2018 tavaszán lesz.

Helyszín az Agnisoma Budapesti jógaterme 9.00-17.00 között.

Oktatási napok: 2017. szeptember 9-10. 16-17, 23-24.

A részvételi díj:

98.000,- Ft

Jelentkezéshez kérjük töltsd ki az oldal alján található Jelentkezési Lapot.

Jelentkezési és befizetési határidő: 2017. aug. 6.

A csoportba maximum 10 főt fogadunk be, hogy mindekivel személyre szabottan lehessen foglalkozni.

 

Az Oktató:
F. Tóth Gabriella – Ayurvédikus Jógaoktató, MarmaYog oktató és Jóga Coach

Bár a tanfolyamig kevés tapasztalattal rendelkeztem a jóga terén, bátran elmondhatom, hogy jól választottam, amikor Gabinál jelentkeztem, hogy elsajátítsak némi alapot a jógában.

Ugyanis itt a jóga nem az oly’ divatos nyakatekert pózolásról szólt egy túlzsúfolt jógastúdióban, hanem Gabi aprólékosan megmutatta, hogyan sajátítsunk el egy-egy ászanát, helyes légzéssel kombinálva. Mindezzel rávilágítva a gyakorló korlátaira, és mindezeket nem ránk erőltetve, hanem mindenkire személyre szabottan, odafigyelve minden egyes tanulóra.

Ezeket szóban alaposan kiveséztük és a jóga lényegéről és a hozzá szorosan kapcsolódó ajurvédáról is tanultunk/beszélgettünk mindenféle dogmáktól mentesen.

Remélem tudom majd folytatni ezen az úton tanulmányaimat a jógaoktatói képzésen is.

Gróf László

Ayurvédikus masszőr, hivatásos gyógymasszőr

Amikor jelentkeztem a MAS jóga Alapképzésre, nem is gondoltam menyire MÁS, mint amit eddig tanultam 🙂  Bár több éve foglalkozom jógával, és van egy kis csoportom is, akiknek átadom a “tudományom” boldog vagyok, hogy  a tudásom gyarapodott és bizony kincsekkel.

Az ászanák izomból való kitartása, átlélegezve. A csípő vállak, könyök, térd ..stb. alapos és egészséges “használata”. Bizony volt az elején izomlázam rendesen, pedig minden nap jógázok.

Gabi nagyon felkészült és nagy odafigyeléssel, szívből, lélekkel adja, amit tud, és az nem kevés. Szívből ajánlom, hogy ízleljétek meg, ha hívást éreztek. Én éreztem és boldog vagyok, hogy elmentem és végigcsináltam. Úgy érzem megyek tovább és bízom benne beállhatok abba a csodás kis csoportba, akik már ezt oktatják is.

Asemota Beatrix Anna

wellness manager, jógaoktató, Villa Haka Etyek