MÁS jóga Alapképzés

Precizitás, Tudatosság, Önállóság

Ma nagyon divatos jógázni, de valóban tartós eredményeket igazán a rendszeres és önálló gyakorlással fogsz elérni. Stúdióba járni lehet kellemes élmény és inspiráló is, de egyrészt nem túl hatékony, ha csak akkor jógázol, amikor valaki instruál mondjuk hetente kétszer, másrészt függővé is tesz, ha végül magadtól nem vagy képes jógázni. Egy csoportos órán lehet évekig rosszul fogsz valamit gyakorolni, mert ott lehetetlenség személyes odafigyelést adni mindenkinek. Ezen a képzésen intenzíven annyit tanulhatsz, mint máskor évek alatt, mert kivesézzük a gyakorlatokat és személyre szabottan tanulhatod meg azokat, megismerve a saját tested lehetőségeit. Itt megtanulhatsz valóban önállóvá válni és tudatosan lélegezni, mozdulni.

 

Mert a jóga lényege, hogy szabad légy és képes arra, hogy a saját egészségedet és jóllétedet a kezedbe vedd. 

 

A módszer az Ayurvéda egészségmegőrző és a Mysore-i Krishamacharya-féle hagyomány szerinti önálló gyakorlás elveit használja. A MÁS jóga módszer lényege, hogy kifejezetten nagy hangsúlyt fordítunk a helyes légzésre, és a légzéssel történő együttmozgásra, valamint a bandhák használatára.

Pillants bele a MÁS riportfilmbe és nézd meg mit mondanak a korábbi résztvevők a képzésről!

 

 

Nekem személyesen ez a jóga: folyamatos belső fejlődés, amiben a saját lelked vezet. Nem külső forma, hanem belső érzet. Egy módszer, amely a tested használatára építve tágítja a tudatodat, hogy képes légy az élet teljesebb befogadására és megélésére.

A MÁS jóga alapvetően a testre és a légzésre fókuszál, de amellett megnyitja neked a távlatokat a jóga mélyebb lelki és energetikai folyamataihoz is. Szeretném, ha megértenéd, hogy a jóga erről szól, az átalakulásról és a kiteljesedésről. Ez a képzés remek lendületet adhat neked ehhez a folyamathoz mint egy önismereti képzés.

 

A MÁS jóga Alapképzés célja, hogy intenzíven felkészítsen az önálló jógázásra.

 

Az ÖNÁLLÓSÁG azt jelenti, hogy
 • egyrészt olyan testi tudatossággal rendelkezel amellyel bátran és sérülésmentesen gyakorolhatsz,
 • másrészt tisztában vagy az alapvető anatómiai/ testi adottságaiddal, vagyis hogy mik a nehézségeid és az erősségeid, hol kell jobban nyújtanod vagy erősítened,
 • harmadrészt megfelelő önismereted van, amelynek birtokában el tudod dönteni, hogy a Te egyéni Természetednek milyen gyakorlásra van szüksége (Ayurvéda).

Amikor jógázol ez lesz a legfontosabb, ÉREZZ és TAPASZTALJ, ne kifele figyelj, hanem befele. Ne magadat sanyargasd bele egy gyakorlatba, hanem tedd olyanná a gyakorlást, amely hozzád illeszkedik. Egy olyan látásmódot kínálok neked, ami belső tükröt tart eléd és a segítségével otthon is tudni fogod, mire figyelj majd. A jóga tanfolyam a testérzetek tudatosításán keresztül segít ráérezni arra, hogy hogyan tudod használni az intuíciódat. A választás mindig a tiéd.

Ezen a jóga képzésen ezért nincsenek dogmák. Lehetőségek vannak. Mindenkinek megvan a sajátos útja. A MÁS jóga is egy állandóan organikusan alakuló rendszer.

Milyen módszerrel dolgozunk?

A MÁS jóga módszere az Ayurvéda bölcsességein alapszik. Figyelembe vesszük az Ayurvéda szerinti testi-lelki alkatodat (Prakriti), a fizikai lehetőségeidet (jóga anatómia), és a jógában leírt energetikai folyamatokat (jóga-tantra).

A MÁS jóga, mint Hatha jóga a tantrikus energetikai alapokra épít, amelynél a végső cél a testünk tökéletes uralása és a testi folyamataink megfelelő működtetése. Ebben van segítségünkre az Ayurvéda, amely kifejezetten a test rendbetételével és az egészség megőrzésével foglalkozik elsődlegesen.

A MÁS jóga, mint ayurvédikus jóga így elsősorban azoknak szól, akiknek az alapvető céljuk az egészségmegőrzés, viszont azoknak is remek alapot ad, akik a testen keresztül szeretnének továbblépni a belső jógák és a magasabb tudatállapotok felé, akár a hatha jógán, akár a tantrán keresztül.

Mit és hogyan tanulunk?

A jóga tanfolyam során végigvezetünk a MÁS jóga sorozatán és bevezetünk a pranayama alapjaiba.

Ha még nem tudod, mi az a MÁS jóga, akkor olvass róla többet a linkre kattintva.

Több mint 30 alapvető jógapózt fogsz megtanulni és megérezni. Figyelemmel leszünk az egyéni adottságaidra is, és felhívjuk a figyelmedet arra, hogy hogyan tudod áthidalni a nehézségeidet.

Fontos, hogy tudd, itt nagyon intenzíven tanulunk, ha teljesen kezdő vagy is csatlakozhatsz, de mindenképpen fokozott figyelemre és a képzésen kívül is, szinttől függetlenül, folyamatos önálló gyakorlásra lesz szükséged. Úgy érdemes alakítanod az életedet, hogy a kurzus ideje alatt ne legyél túlterhelve és tudj otthon is foglalkozni a tanultakkal. Így lesz a leghatékonyabb a tanulásod.

Jóga beszélgetések:

A jóga egy nagyon hatékony eszköz lehet a VÁLTOZÁSHOZ az ászanákon és a pranayámán túl is.  Mindenki szenved, viszont a jóga számos olyan évezredes bölcsességet tanít, amely segítségével sokkal könnyebben megélheted a mindennapjaidat. Ezeket a praktikus filozófiákat szeretnénk bemutatni Neked a tanfolyamon.

Családias beszélgetések keretében keressük a Te személyes válaszaidat többek között az alábbi kérdésekre.

 • Hogyan tudom magam kifejezni a jógával? Miért jógázok és mi Nekem a jóga?
 • Hogyan fejlődik a személyiségem a jóga által? Hogyan mérhetem a fejlődésemet?
 • Hogyan fér öszze a jóga a hivatással, jóléttel, szexualitással? Hogyan tudok egyszerre fejlődni ezeken a területeken és a jógában is? Hol van a helyem a világban?
 • Hogyan tudok változni? Hogyan tudom fenntartani a változásokat? – Döntések és következmények
 • Otthoni gyakorlás – elvek, jótanácsok
 • Életmód – pratikus Ayurvédikus életvezetési tanácsok Hogyan kerülhetek egységbe a természetemmel? Mi az, ami nekem természetes?

Kinek ajánljuk a MÁS Alapképzést?

 

 • Kezdőknek, mert a tanfolyam hatékonyan segít fokozni a testtudatot. Ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy igazán megérthesd, mikor mi dolgozik a testedben és hogy hosszú távon sérülésmentesen tudj majd jógázni, akár önállóan, akár csoportban.
 • Haladóknak is nagyon érdekes lehet a tanfolyam, hiszen megtanít teljesen új szemmel figyelni az ászanákat. Ha nyitott és befogadó vagy és kész arra, hogy egy más szemlélettel újraépítkezz az alapoktól, akkor a jóga teljesen új távlatokat nyerhet számodra, függetlenül attól, hogy eddig milyen rendszerben gyakoroltál.
 • Agnisoma Oktatóképzésre jelentkezőknek, hiszen számukra a MÁS Alapképzés elvégzése felvételi követelmény.

Még vacillálsz? Próbáld ki előbb a MÁS jógát!

 

Tetszik, amit olvasol, de szeretnél még előtte egy kis kóstolót abból, hogy milyen is a MÁS jógát gyakorolni? Iratkozz fel az ingyenes 12 részes MÁS Ráhangolódás programra, és 30 napig mindenféle kötöttségtől mentesen próbáld ki, valóban ez e a te utad.

Ha teljesen kezdőként szeretnél jelentkezni a MÁS Alapképzésre, akkor kifejezetten javasolt lesz elvégezned a MÁS Ráhandolódást, mint egy előkészítést, alapozást.

Praktikus információ és jelentkezés

MÁS Alapképzések dátumai 2018-ban:

Tavasszal: 

hétvégi tanfolyam: március 24-25, április 7-8, április 21-22. (9 – 16.30 között)

hétközbeni tanfolyam: Kedd – Csütörtök (17.30-20.30)  – 6 hét: március 20 – április 27.

Összel: 

hétvégi tanfolyam: szeptember 8-9, 15-16, 22-23

Részvétel, jelentkezés: 

A képzésekre kérlek csak akkor jelentkezz, ha ezt az intenzitást be tudod építeni az életedbe és a képzés minden napján hiánytalanul részt tudsz venni. A tanfolyam idejére érdemes úgy tervezni az életedet, hogy ne legyen nagyobb utazás, megterhelés, vagy egyszerre más fontos tanulmány az elfoglaltságaid között. Érdemes figyelembe venned, hogy a tanfolyami élő találkozások mellett folyamatos otthoni gyakorlásra is szükséged lesz ahhoz, hogy megfelelően tudd feldolgozni és megérteni a tanultakat.

A tanfolyamról való hiányzás csak magánóra keretében és különdíj ellenében pótolható.

Ha a tanfolyamról betegség miatt a tanfolyam megkezdését követően kimaradni kényszerülsz, akkor egy következő tanfolyamon pótolhatod a kurzust. A tájékoztatóban megadott határidőkön túl pénzvisszafizetésre nincs lehetőség.

 

Jelentkezés a 2018 Tavaszi képzésekre:

 

Jelentkezéshez kérjük töltsd ki az oldal alján található Jelentkezési Lapot.

A részvételi díj:

kedvezményes, még 2017-es áron 2017 dec. 31-ig történő befizetés esetén: 98.000,- Ft

2018-as áron: 115.000,- Ft

Jelentkezési és befizetési határidő a tavaszi tanfolyamokra: 2017. március 5.  

A jelentkezési határidő lejártát követően csatlakozni a képzéshez csak a fennmaradó helyek függvényében lehet. Ilyen esetben mindenképp írj először egy emailt a Kapcsolat oldalon keresztül.

 

 

 

A csoportban maximum 12 fő vehet részt.

 

Az Oktató:
F. Tóth Gabriella – Ayurvédikus Jógaoktató, MarmaYog oktató és Jóga Coach

Bár a tanfolyamig kevés tapasztalattal rendelkeztem a jóga terén, bátran elmondhatom, hogy jól választottam, amikor Gabinál jelentkeztem, hogy elsajátítsak némi alapot a jógában.

Ugyanis itt a jóga nem az oly’ divatos nyakatekert pózolásról szólt egy túlzsúfolt jógastúdióban, hanem Gabi aprólékosan megmutatta, hogyan sajátítsunk el egy-egy ászanát, helyes légzéssel kombinálva. Mindezzel rávilágítva a gyakorló korlátaira, és mindezeket nem ránk erőltetve, hanem mindenkire személyre szabottan, odafigyelve minden egyes tanulóra.

Ezeket szóban alaposan kiveséztük és a jóga lényegéről és a hozzá szorosan kapcsolódó ajurvédáról is tanultunk/beszélgettünk mindenféle dogmáktól mentesen.

Remélem tudom majd folytatni ezen az úton tanulmányaimat a jógaoktatói képzésen is.

Gróf László

Ayurvédikus masszőr, hivatásos gyógymasszőr

Amikor jelentkeztem a MAS jóga Alapképzésre, nem is gondoltam menyire MÁS, mint amit eddig tanultam 🙂  Bár több éve foglalkozom jógával, és van egy kis csoportom is, akiknek átadom a “tudományom” boldog vagyok, hogy  a tudásom gyarapodott és bizony kincsekkel.

Az ászanák izomból való kitartása, átlélegezve. A csípő vállak, könyök, térd ..stb. alapos és egészséges “használata”. Bizony volt az elején izomlázam rendesen, pedig minden nap jógázok.

Gabi nagyon felkészült és nagy odafigyeléssel, szívből, lélekkel adja, amit tud, és az nem kevés. Szívből ajánlom, hogy ízleljétek meg, ha hívást éreztek. Én éreztem és boldog vagyok, hogy elmentem és végigcsináltam. Úgy érzem megyek tovább és bízom benne beállhatok abba a csodás kis csoportba, akik már ezt oktatják is.

Asemota Beatrix Anna

wellness manager, jógaoktató, Villa Haka Etyek