MarmaYog

Elengedés és tartalékolás

Használd hatékonyan az energiáidat!

Mi a Marma jóga (MarmaYog)? 
A Marma jóga az Ayurvéda, a Tantra és a Hatha jóga elveire épülő egészségmegőrző gyakorlás. Maga a MarmaYog kifejezés két szóból áll össze: Marma és jóga.

MARMA

A Marma fogalmát a Sushruta Samhita Ayurvédikus alapmű a következőképpen írja le.

A marmák létfontosságú pontok a testben, amelyeken keresztüláramlik az életenergia (prana).

Ha az áramlás megfelelő, akkor teljesen egészséges a test, ellenben bármilyen zavar ebben a folyamatban betegséghez, akár halálhoz vezet.

JÓGA

A jóga szó egységet jelent és ebben a kontextusban a marma pontoknak és a hatha jóga gyakorlatoknak a találkozására utal.

Az ászana, bandha, mudra és a pranayama gyakorlása itt mind arra irányul, hogy a prana zavartalanul áromoljon az összes marma pontnál az egész testben.

A MarmaYog rendszeréről részletes leírást ide kattintva találsz.

Bevezetés a Marma jógába – MarmaYog Alapképzés

A MarmaYog egyedi rendszerét egy rövid bentlakásos elvonuláson lehet megtanulni személyes odafigyelés és egyéni iránymutatás mellett.

A gyakorlás során egy teljesen különleges technikát tanulunk, amelyben nagy szerepe van a légzésnek, a bandháknak, a kriyáknak és a mantrának. Noha egyszerűnek tűnik, de ez egy nagyon intenzív gyakorlást jelent, amely akár napi 20 perces gyakorlással is teljesen transzformatív élményt jelent.

Mivel nagyon fontos, hogy a gyakorlatokat pontosan tanuld meg, maximális személyes odafigyelést biztosítunk.

Egyszerre max. 6 emberrel dolgozunk, hogy minél hatékonyabban és biztonságosabban megtanulhasd a gyakorlatokat.

Az elvonulásra azért van szükség, hogy teljes figyelmeddel tudj koncentrálni, mivel a MarmaYog rendszere különösen nagyfokú összpontosítást igényel. A gyakorlás egyszerre egyszerű, mégis összetett, mert annyi mindenre kell odafigyelni, hogy helyes kivitelezés esetén nem sok esélyed lesz arra, hogy elkalandozzon az elméd.

A tanfolyamhoz nem árt, ha fokozottabb testtudattal rendelkezel, hiszen így sokkal hatékonyabban és mélyebb megértéssel tudod befogadni a tanultakat. Ugyan nem írunk elő semmilyen előfeltételt a MarmaYog megtanulásához, viszont a tapasztalat az, hogy azok tudnak a leginkább biztonságosan haladni a Marma jógában, akik korábban már megedzették magukat és a testüket a MÁS jógával. Ezért csak ajánlani tudjuk a MÁS Alapképzés elvégzését.

Ha még nem végeztél ilyen jóga alapképzést, vagy nem voltál egyéni konzultáción, akkor mindenképpen egy egyéni találkozás során fogjuk eldönteni, hogy valóban neked való e a marma jóga (MarmaYog) mint gyakorlás. Csak akkor érdemes megtanulnod ezt a módszert, ha kellőképpen elszánt vagy és kész a kitartó munkára és az önmagadért való felelősség vállalásra.

Mindent úgy alakítottunk ki, hogy a tanfolyamról hazatérve önállóan és rendszeresen végezni tudd a gyakorlatokat. Ehhez minden szükséges információt és motivációt szereténk neked megadni a képzésen, a többi már csak rajtad múlik.

Ha kitartó vagy és elszánt, akkor ez a gyakorlás kiváló egészségmegőrző módszer lesz az életedben.

Milyen hatásokra számíthatsz, akár két hét intenzív gyakorlás után?

  • általános hangulati változás, mentális kiegyensúlyozottság, stabilitás érzés
  • megnövekedett energiaszint
  • egészséges emésztés
  • fokozott mentális frissesség és aktivitás
  • fokozott immunitás
  • pezsgős, energikus életérzés, tettrekészség.

MarmaYog

Képzési Időpontok:

2017. június 28-július 1.

2017. július 26-29

A képzés ára

kedvezményes jelentkezésnél: 50.000,- (legkésőbb május 1-ig megküldött jelentkezés esetén)

teljes árú jelentkezésnél: 55.000,- (legkésőbb május 31-ig)

Végső jelentkezési határidő: mindkét tanfolyamra legkésőbb május 31-ig. Az egyes csoportokban max. 6 fő vehet részt.

 

Jelentkezés

Figyelem! A tanfolyamon való részvétel nem automatikus. A részvételhez egy személyes beszélgetésre lesz szükségünk először.

Az első lépés, hogy küldj egy levelet az agnisomainfo@gmail.com címre amiben

  • bemutatkozol,
  • küldesz magadról egy képet és
  • megírod a motivációdat.

Mit mondanak azok, akik már megtanulták és gyakorolják a MarmaYog rendszerét?

Gabi marmajóga képzése egyedülálló újdonságként jött az életembe. Pont jókor! Segített kimozdítani egy elakadásból, új erővel töltött fel.

Két jógaoktatói diplomával és egyéb ajurvédikus stb. képzéssel a tarsolyomban, az az érzésem, hogy manapság Budapesten kevés olyan lehetőséget lehet találni, ami megfizethető áron nem csak az alapokat tanítja meg, hanem igazi belső tapasztalásokhoz vezet el.

Nagyon erőteljes a sor, mely testi/lelki megtapasztalásokat eredményez. Ajánlom mindenkinek, aki a jóga mélyebb szintjén szeretne tovább fejlődni.

Gabi alapos, hiteles tudást közvetít, igazán inspiráló hozzáállással. Köszönöm a lehetőséget! Várom a további élményeket, amit a gyakorlás hoz majd. 🙂

Ráth Alexandra

Ayurvédikus jógaoktató

Milyen volt a Marma jóga gyakorlása?

Kihívás volt, lelkierőt, bátorságot kaptam és megtudtam, hogy többre vagyok képes, mint valaha gondoltam. Nagyon kíváncsi voltam arra, hogy ez az ősi jóga mennyiben tér el a hagyományostól.

Hogyan tanítottam neked a Marma jógát? Milyennek találtál mint oktatót?

Határozott, támogató vagy. Amikor szükségem volt a vezetésedre mindig ott voltál. Nagyon jó látni téged jógázni, mert olyan szép, légies könnyed mozdulatokkal teszed, hogy már ettől új lendületet kapok.

Kinek ajánlod a marma jógát?

Aki szeret jógázni és már némi tapasztalattal rendelkezik, érti és alkalmazza a légzés és mozgás összefüggését és a jóga filozófiája sem ismeretlen számára, annak élmény lesz felfedezni valami új, valami egészen más típusú kihívást.

Kinek nem ajánlod? Kinek nem való szerinted a marma jóga?

Nagyon kezdőknek, aki még nem ismeri az alap gyakorlatokat és úgy általában azt gondolja, hogy a jóga az csak tornagyakorlat. Aki még nem volt nálad legalább egy alap konzultáción és nem csinált veled végig gyakorlatsorokat.

Azt nagyon fontosnak tartom, hogy ez biztosan nem arra van, hogy valaki ezzel kezdje el a jógát.

Tündik Olgi