Agnisoma Oktatói továbbképzések

Jóga Anatómia

 

A jóga anatómia egy teljesen sajátos terület. A jóga ászanákhoz kapcsolódó tudás sokkal többdimenziós mint a modern orvosi szemlélet szerinti funkcionális anatómia, főleg, mivel egy speciális mozgásrendszer (jóga ászanák) mentén és mozgás közben elemzi a testet. Ugyanakkor az is igaz, hogy pontos anatómiai ismeretek és testtudatosítás nélkül a jógával is nagy károkat lehet okozni az emberi testben. Semmi sem veszélytelen és a jógától is lehet sérülni. A jóga egyre trendibb, nincs mindig elég idő az alapos test- és anatómiai ismeretre még oktatóképzéseken sem, így világszinten sok olyan helytelen mozgásminta terjed a jóga közvetítésével, amelyek hosszú távon könnyen okozhatnak sérülést. Az Agnisoma anatómiai továbbképzésének az a célja, hogy minél inkább terjessze a pozitív mintákat a jógaoktatók és jógagyakorlók körében, és hogy lehetőséget nyisson jógaoktatóknak a párbeszédre a különféle jógastílusok demarkációs vonalain túl is.

Az Agnisoma Jóga Anatómia Továbbképzési programja 6 modulból áll, melyeket önállóan, modulonként is elvégezhetsz, de ha van kedved, az összes modult egy komplett továbbképzésként is megcsinálhatod hozzávetőlegesen egy év alatt. A mind a 6 modult elvégzők és sikeres vizsgát tevők az Agnisoma Jóga anatómia szakmai diplomáját kapják.

 

Hogyan fogunk tanulni?

 

A képzés ereje abban áll, hogy itt olyan beszélgetős, “kivesézős” műhelymunkában vehetsz részt, ahol egy gyakorló, magasan képzett jógaoktató vezetésével megértheted és meg is érezheted mennyire sokféle lehet egy-egy ászana kivitelezése a különféle testek adottságai szerint . Nemcsak orvosi szempontból vizsgálódunk majd, hanem a jóga és ayurvéda tanításait, különösen a lélegzet mozgásra kifejtett hatását is vizsgálni fogjuk.

Közös gondolkodásra és közös “best practices”, vagyis leghatékonyabb módszerek kialakítására invitálunk, amit magaddal vihetsz a saját jógastílusodba. A jóga hatékonysága az Ayurvéda szerint a személyre szabottságon múlik, mivel minden test más és mindenkinek más működhet. Ennek érdekében a képzésen nemcsak elméleti előadások lesznek, hanem a résztvevők magukon, egymáson és esettanulmányokon keresztül is kipróbálhatják a tanultakat a gyakorlatban. A résztvevők számát ennek érdekében max. 12 főben limitáltuk. Ezen a képzésen a gyakorlatiasságon és az életszerűségen lesz a hangsúly valamint a közös felfedezésen.

Tarts velünk!

 

Praktikus információk:

A 6 modult hozzávetőlegesen 1 év alatt lehet elvégezni. A modulok külön-külön is elvégezhetőek, de mivel az emberi test különféle részei sem izoláltak, hanem szoros egymásra hatásban és együttműködésben léteznek, így ez igaz ezekre a modulokra is. A legjobb eredmény érdekében érdemes lesz azokat mind elvégezni. A modulok nem sorrendben is elvégezhetők.

Legközelebbi képzés:

4. modul: Hát, gerinc és derék: a jóga gerincét alkotó gyakorlatok és azok anatómiai háttere

 

Időpont: 2018. május 12-13.

Jelentkezés és befizetés május 1-ig

TOVÁBBI ANATÓMIA MODULOK

(a soron következő modul háttérszínnel kiemelve látható)

 

 1. modul: A Csípő anatómiája – a medence mobilitásának megőrzése és fontossága a jógában

  A “csípőnyitás” az egyik legdivatosabb kifejezések egyike a jóga zsargonban. Nem véletlenül, hiszen a csípő mobilitása központi szerepet játszik a tartásban és abban, hogy mennyire tudunk rugalmasan mozdulni. A csípő vagy medence ugyanakkor a legnagyobb és legnehezebb csont a testünkben, “kinyitása” egyáltalán nem indokolt, sőt. Az egyik legveszélyesebb tévhit, hogy a csípőnket “meg kell nyitni” vagy hogy egyenesen szét kell feszegetni. A legjobb jószándék mellett is ez az egyik legkritikusabb kifejezés, mivel ha a csípő stabilitását biztosító szalagokat megnyújtuk, onnan sajnos nincs visszaút, és rugalmasság helyett csak hosszú távon fájdalmat okozunk a testünknek.

  Ezen a workshopon ahhoz kapsz konkrét tippeket, hogy hogyan tudod a két célt, rugalmasság és stabilitás, egyszerre szem előtt tartva hatékonyan segíteni a tanítványaid egészségmegőrzését.

 

 1. modul: Lábak és álló pózok anatómiája, a stabilitás alapjai, a lábak, mint a mozgás “rugói”

  Időpont: 2018. január 13-14 (jelentkezés 2017. dec. 31-ig) 

3. modul: Vállak és a nyak problémái, sérülései és azok enyhítése, megelőzése jógával

időpont: 2018. március 10-11 (jelentkezés és befizetés február 24-ig) 

4. modul: Hát, gerinc és derék: a jóga gerincét alkotó gyakorlatok és azok anatómiai háttere

időpont: 2018. május 12-13. (jelentkezés és befizetés 2018. május 1-ig)

5. modul: Nyújtás, ízületek, stabilitás és mobilitás kérdései, az izmok hatékony erősítése és nyújtása

időpont: 2018. augusztus 25-26 (jelentkezés és befizetés augusztus 10-ig) 

6. modul: Belső szervek anatómiája és a jógagyakorlatok hatása a különféle szervekre

időpont: még pontosítás alatt

A képzést vezeti:

F. Tóth Gabriella, az Agnisoma és a MÁS jóga koncepció megalkotója, ayurvédikus jóga tanár

JELENTKEZÉS

Részvétel feltétele:

A képzés elsősorban már jógaoktatóit végzetteknek szól, de ha elkötelezett gyakorlóként és min. 2 év saját, rendszeres jógatapasztalattal szeretnél mint haladó gyakorló jelentkezni, akkor erre is van lehetőség. A képzés továbbá nyitott az Agnisoma MÁS Alapképzést végzettek számára is.

Részvételi díj:

 • Agnisoma oktatóképzést végzetteknek: bruttó 35.000,- Ft/modul
 • MÁS Alapképzést végzetteknek: bruttó 38.000,- Ft/modul
 • külsősöknek: bruttó 40.000,- Ft /modul

Jelentkezés

Jelentkezéshez küldj egy emailt az agnisomainfo@gmail.com címre.

Kérlek add meg a jelentkezési emailedben a következő adatokat és csatolj magadról egy képet (külsősök esetében alkalmazandó csak):

Teljes név:

Email:

Számlázási cím:

Jógatapasztalat:

Az egyes modulokra a jelentkezési és befizetési határidő általánosságban legkésőbb a tanfolyam megkezdését megelőző két hét. Számlaszámot a jelentkezésed elfogadása után küldünk neked. 

Figyelem! A befizetést követően a tanfolyami részvétel lemondására nincs lehetőség, a befizetett összegek elvesznek, ill. későbbi Agnisoma oktatói továbbképzés tanfolyamba vagy MÁS Alapképzésbe beszámíthatók.