Bevezetés az Ayurvédába

Ingyenes Online Ayurvéda tanfolyam, indiai diplomával

 

Az Agnisoma és az NLAM (National Library of Ayurveda Medicine) közös projektje ez a kurzus, amelyben Dr. Sumit kalauzolásával már magyarul is tanulhatsz tömören és röviden, de mégis nagyon velősen az Ayurvéda alapvető elveiről. Ez egy kifejezetten elméleti kurzus azok számára, akik szeretnék jobban megérteni az Ayurvéda és a jóga mögötti filozófiai elgondolásokat és szeretnének egy kicsit belemerülni az Ayurvédába mélyebb szinten. Fontos tudatosítani, hogy ez egy elméleti alapozást ad, nem masszázsképzés, nem jógaoktató képzés, nem ászanákat fogunk tanulni, nem is gyógynövényekről, vagy életvezetési elvekről, hanem sokkal mélyebben arról, hogy miről is szól az Ayurvéda.

Saját tapasztalatom az, hogy Dr. Sumit videói nagyon tömören és esszenciálisan tartalmazzák azt, amire mindenkinek szüksége lehet, aki jógával és ayurvédával elmélyültebben szeretne megismerkedni. A kurzus végén lehetőség van a vizsgára, amely sikeressége esetén a résztvevők az Agnisoma és az NLAM közös diplomáját kapják.

Mivel az Agnisoma és az NLAM forrásai is végesek, ezért ugyan a tanfolyam ingyenes, de a jelentkezés nem automatikus. Kérlek, csak akkor jelentkezz, ha valóban szeretnéd végigcsinálni a képzést, máskülönben ne vedd el másoktól a lehetőséget. A tanfolyam részben interaktív lesz, hiszen az egyes leckéknél lehet folyamatosan kérdezni. Éppen ezért a résztvevők számát egyszerre max. 50 főben limitáltuk, hogy még ésszerűen kezelhető legyen a tanfolyam.

Az anyagokhoz 3 hónapig tudsz hozzáférni és a végén, ha szeretnél, lehetőség lesz a vizsgára is, amely online formában történik.

A tanfolyam főbb témái:

  • A jóga és az ayurvéda története
  • A Purusha és Prakriti, vagyis a Tudatosság és a Teremtés elvei az Ayurvédában
  • Az 5 elem és a doshák tana a samkhya filozófia mentén
  • szövetek és ayurvédikus alkatok elemzése
  • az egészség elemei (doshák, szövetek, melléktermékek és végtermékek működései)
  • a jóga és a prana, valamint a doshák összefüggései

 

Szakmai koordináció:

A tanfolyamot összeállította és animálta: Dr: Sumit Kesarkar Ayurvédikus orvos (BAMS, Phd).

A tanfolyamot magyarra fordította, koordinálja valamint aki a kérdésekre szakmailag válaszol és a vizsgát vezeti: jómagam, vagyis F. Tóth Gabriella ayurvédikus jógaoktató és ayurvéda tanár

Közös közreműködésünkról többet itt olvashatsz a MarmaYog leírásában (marma jóga).

Praktikus részletek

A tanfolyam időtartama: szept. 18 – dec.26.

Vizsga várható ideje: 2017 december, a két ünnep között

JELENTKEZÉS:

A jelentkezés az alábbi kérdőív kitöltésével lehetséges legkésőbb szeptember 10-ig. A jelentkezés csak akkor érvényes, ha minden mezőt megfelelően kitöltöttél.

A JELENTKEZÉS 2017-ben befejeződött!!!