F. Tóth Gabriella ayurvédikus jógaoktató és jóga kutató

Gabi 2002-ben kezdett el jógázni, majd mélyebb ismereteit Indiában szerezte a jógáról, ahová jogászi karrierjét feladva érkezett meg először 2009-ben. Tradicionális jóga ászana mestereket választott magának Mysore-ban, a modern jóga fővárosában Bharath Shetty, Acharya Venkatesh és Vinay Kumar személyében. Ayurvédát Dr. David Frawley, Dr. Robert Svoboda és Dr. Sumit Kesarkar vezetése mellett tanult személyesen és online formában. Tantrában a legnagyobb inspirációja Dr. Sumit Kesarkar és Daniel Odier.

Egyéni stílusban oktat jógát, vagyis inkább “légzés- és testtudatosítást”, a saját tapasztalataira építve megalkotott ún. MÁS jóga (Mysore Ayurvedic Style), mint ayurvédikus jóga koncepció formájában. Hitvallása, hogy mindenki más és ezért mindenkinek más hozza meg a személyes egyensúlyát.

Imádja a kutatást és a jogon edzett elméjét jelenleg a jóga gyökereinek, a régi tantrikus hagyomány, a női jóga módszerek és a himalájai jógik fennmaradt örökségének a kutatására fordítja. Ayurvédikus témákban szoros együttműködésben dolgozik az indiai NLAM szervezettel (National Library of Ayurveda Medicine) és annak vezetőjével, Dr. Sumit Kesarkar ayurvédikus orvossal és gyógynövénykutatóval.


Előadások, média megjelenés

Jogászból jógi. Inspiráló eláadás egy különös karrierváltásról és arról, hogy mi a jóga?

Elhangzott a HVG “Több szerepben” c. konferencián 2013. nov. 8-án.

Női jóga ayurvédikus szemszögből c. előadás

Jóga Konferencia 2016. november

 

Akro jóga bemutató – 2014 Jóga Fesztivál (Akvárium)

Újságcikkek

Nők Lapja online:

„Megkaptam álmaim állását, és összeomlottam” írta: Valkai Nikoletta

Családi Lap

“Női jógával a nőiességért” írta: Téklesz Rita

Jóga Magazin: Mindenevő jógik – Mi van, ha a hús nem az ördög műve?